Un desert absolut minunat si aromat!

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu portocale:

  • 1 portocala
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 3 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 250 g faina

Mod de preparare briose cu portocale:

Portocala se rade de coaja, apoi se stoarce sucul (ar trebui sa rezulte intre 50-70 ml suc). Untul se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale, sucul si coaja de portocala, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca. Ungem formele de briose cu unt. Asezam aluatul in forme, astfel incat sa ocupe 2/3 din forma. Se coc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 20 de minute. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Briose cu portocale.