Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salam de pui:
- 1800 g carne de curcan
- gelatina 35 g
- 5-6 boabe piper negru
- ssturoi
- sare
- foi de dafin
- condimente
- o cutie goala de carton(de preferat de la lapte uht)
Mod de preparare salam de pui:
Punem carnea intr-o cratita mica cu condimente, cu o parte din cateii de usturoi, foi de dafin, gelatina dizolvata. Intr-o cratita mare punem cam 2/4 cu apa si punem cratita mica in cratita mare. Punem la fiert, la foc mare, iar cand incepe sa fiarba dam la foc mic. Se fierbe cam 2-3 ore.Cand este gata, carnea se scoate intr-o farfurie. Se taie marunt, se adauga usturoiul pisat si sare. Cutia de carton se lasa in apa o ora inainte de a fi umpluta. In cutie se pune carnea, sucul de la carne si condimente. Se inchide pachetul si se lasa in frigider peste nopate. Cand este gata taiem pachetul cu foarfeca. Salamul se taie felii.Este foarte sanatos mai ales pentru copii.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?