O reteta potrivita pentru micul-dejun.

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salam de pui:

  • 1800 g carne de curcan
  • gelatina 35 g
  • 5-6 boabe piper negru
  • ssturoi
  • sare
  • foi de dafin
  • condimente
  • o cutie goala de carton(de preferat de la lapte uht)

Mod de preparare salam de pui:

Punem carnea intr-o cratita mica cu condimente, cu o parte din cateii de usturoi, foi de dafin, gelatina dizolvata. Intr-o cratita mare punem cam 2/4 cu apa si punem cratita mica in cratita mare. Punem la fiert, la foc mare, iar cand incepe sa fiarba dam la foc mic. Se fierbe cam 2-3 ore.Cand este gata, carnea se scoate intr-o farfurie. Se taie marunt, se adauga usturoiul pisat si sare. Cutia de carton se lasa in apa o ora inainte de a fi umpluta. In cutie se pune carnea, sucul de la carne si condimente. Se inchide pachetul si se lasa in frigider peste nopate. Cand este gata taiem pachetul cu foarfeca. Salamul se taie felii.Este foarte sanatos mai ales pentru copii.

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salam de curcan.