O reteta deosebita, cu multe arome.

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru macrou cu ierburi de Provence si sofran:

  • 1 kg macrou
  • 1 ceapa alba, taiata rondele
  • 4 catei de usturoi, taiati,pisati,intregi - chiar las asta la alegerea voastra
  • 2 ardei verzi, taiati cuburi mai mari
  • 1/2 kg rosii, taiate rondele
  • 1 lingurita de ierburi de provence
  • 1/4 lingurita sofran diluat in apa fierbinte
  • sare
  • piper
  • ulei de masline extra virgin
  • patrunjel verde

Mod de preparare macrou cu ierburi de Provence si sofran:

Se curata pestele si se taie in bucati de aproximativ 5 cm. Se aseaza pe o tava asa pe rand: ceapa,usturoiul,ardeii verzi si rosiile. Dupa ce ati asternut patul, puneti bucatile de peste pe el, presarati ierburile de provence, puneti sofranul diluat. Se da tava la cuptor si se tine pana cand pestele a devenit alb (daca partea de pe langa os s-a facut se poate opri focul). Ma aventurez si zic ca a durat cam 30 minute.
Se presara cu patrunjel proapat,taiat marunt si se pun vreo 2 linguri de ulei de masline extra virgin,pentru un plus de aroma.

O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Macrou cu ierburi de Provence si sofran.