Rulada cu mere, preferata intregii familii!
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente pentru rulada cu mere:
Pentru aluat:
- 2 linguri miere
- 4 oua
- 1/2 pahar faina
- 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
- 1 pachet unt
- 1 cutie lapte condensat
Pentru decor:
- nuci macinate
- 4 linguri frisca
Mod de preparare rulada cu mere:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu mierea, zaharul, faina si praful de copt. Dupa ce s-au omogenizat se adauga si albusurile batute spuma. Se pregateste o tava captusita cu hartie de copt. Se preincalzeste cuptorul. Se toarna aluatul si se intinde pe toata surafata tavii. Se coace 5 minute la 180 de grade. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza.
Pregatim crema: se mixeaza untul cu zaharul condensat. Se deruleaza prosopul. Se intinde apoi crema. Se ruleaza. Exteriorul ruladei il ungem cu frisca sau cu crema daca v-a mai ramas si se imbraca in nuci macinate sau alune. Se lasa la rece. Pofta mare!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!