Ingrediente carne de vitel cu orez:
- carne de vitel
- ulei de masline
- otet balsamic
- sos de soia
- sos Worchester
- chilli
- praz
- ghimbir
- orez
- sosuri chinezesti (picant si dulce)
Mod de preparare carne de vitel cu orez:
Cred ca aceasta este cea mai gustoasa mancare dietetica pe care am facut-o pana acum si v-o prezint si voua. Am avut o bucata de carne de vitel, frageda si proaspata, cam 200-300g, pe care am taiat-o fidelute subtiri si am bagat-o la marinat cu ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, sos Worchester si sos de chilli. Din toate cate un pic, am amestecat cu carnea si am lasat la frigider cateva ore sa se patrunda aromele. Am tocat putin praz si putin ghimbir, pe care le-am aruncat in wok-ul incins cu putin ulei si apoi am pus si carnea peste. Am pus si o mana varza tocata pe deasupra si am lasat cateva minute pe foc, amestecand continuu. Spre final am adaugat si cate putin din sosurile chinezesti, dulce acrisor si picant, daca nu aveti sosuri chinezesti puteti folosi ce aveti prin casa.
Am asezat toata aceasta "treaba" pe un pat de orez, peste care am stropit cu sos de soia. Minunatia acestei retete, si in general a retetelor chinezesti, este ca nu folosim sare si piper, tot gustul, toata aroma se ia din sosuri. Sper ca v-am starnit interesul sa o incercati. Sa aveti o seara cat mai placuta!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară