O reteta delicioasa de eclere cu ciocolata

Ingrediente eclere:

Pentru choux a la creme:

  • apa – 130 ml
  • ulei – 50 ml
  • faina – 80 gr
  • oua- 4 buc
  • un praf de sare

Pentru umplutura eclere cu ciocolata:

  • budinca cu gust de vanilie dr. Oetker – 1 plic
  • lapte – 400 ml
  • zahar – 3 linguri / zaharina – 5 pastile

Pentru ciocolata eclere cu ciocolata:

  • ciocolata menaj alba – o tableta
  • unt – o lingurita
  • apa – 2 lingurite
  • zahar – 2 linguri / 5 pastile zaharina

Timpul de prepararea acestor eclere cu ciocolata:

  • coacere a choux-urilor: 30 min
  • asamblare+ornare : 20 min

Modul de preparare a retetei de eclere cu ciocolata:

1. Pentru inceput, intr-un vas punem apa, uleiul, praful se sare la fiert. In momentul cand incepe sa fiarba, cu un tel adaugam in ploaie faiana mestecand pana devine o masa omogena. Luam de pe aragazul vasul si lasam sa se raceasca pentru 5 min.

2. Apoi adaugam un ou si mestecam bine cu telul pana se incorporeaza. Cu restul oualelor procedam la fel.

Citeste si:
Miraculosul suc din IARBĂ DE GRÂU: supranumit „sângele verde”
Miraculosul suc din IARBĂ DE...

3. Preincalzim cuptorul la 240 de grade. Intr-o tava punem hartie de copt si cu un cornet punem choux-uri in forma dreptunghiulara, avand masuri aproximative de 10*5 cm. Atentie! Sa lasati distanta intre ele pentru ca isi vor mari volumul.

4. Punem tava in cuptor si nu deschidem deloc pentru 25 de min, iar poi inchizand aragazul mai lasam inca 5 min. tava inautru fara a deschide usa cuptorului.

Citeste si:
Nestlé lansează în România noua gamă de produse Starbucks,...
Nestlé lansează în România...

5. Lasam choux-urile sa se raceasca, iar apoi cu un cutit bine ascutit le taiem in jumatati.

6. Pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, dar vom folosi doar 400 ml de lapte, in loc de 500 ml.

7. Umplem din ambundenta fiecare choux si le punem pe o suprafata plana.

8. In acest timp pregatim ciocolata la bain marie. Punem toate ingredientele pentru ciocolata enumerate mai sus si mestecam pana devina o crema lichida, iar zaharul s-a topit.

9. In momentul cand ciocolata este gata, cu o furculita si ciocolata fierbinte ne jucam de ici colo deasupra eclerelor, pentru a le orna. Iar eclerele sunt gata! Lasam sa se raceasca iar apoi pot fi servite.

Va uram pofta buna si bafta la pregatit eclere!

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul culinare.tv


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri