Ingrediente eclere:
Pentru choux a la creme:
- apa – 130 ml
- ulei – 50 ml
- faina – 80 gr
- oua- 4 buc
- un praf de sare
Pentru umplutura eclere cu ciocolata:
- budinca cu gust de vanilie dr. Oetker – 1 plic
- lapte – 400 ml
- zahar – 3 linguri / zaharina – 5 pastile
Pentru ciocolata eclere cu ciocolata:
- ciocolata menaj alba – o tableta
- unt – o lingurita
- apa – 2 lingurite
- zahar – 2 linguri / 5 pastile zaharina
Timpul de prepararea acestor eclere cu ciocolata:
- coacere a choux-urilor: 30 min
- asamblare+ornare : 20 min
Modul de preparare a retetei de eclere cu ciocolata:
1. Pentru inceput, intr-un vas punem apa, uleiul, praful se sare la fiert. In momentul cand incepe sa fiarba, cu un tel adaugam in ploaie faiana mestecand pana devine o masa omogena. Luam de pe aragazul vasul si lasam sa se raceasca pentru 5 min.

2. Apoi adaugam un ou si mestecam bine cu telul pana se incorporeaza. Cu restul oualelor procedam la fel.
3. Preincalzim cuptorul la 240 de grade. Intr-o tava punem hartie de copt si cu un cornet punem choux-uri in forma dreptunghiulara, avand masuri aproximative de 10*5 cm. Atentie! Sa lasati distanta intre ele pentru ca isi vor mari volumul.
4. Punem tava in cuptor si nu deschidem deloc pentru 25 de min, iar poi inchizand aragazul mai lasam inca 5 min. tava inautru fara a deschide usa cuptorului.
5. Lasam choux-urile sa se raceasca, iar apoi cu un cutit bine ascutit le taiem in jumatati.
6. Pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, dar vom folosi doar 400 ml de lapte, in loc de 500 ml.
7. Umplem din ambundenta fiecare choux si le punem pe o suprafata plana.
8. In acest timp pregatim ciocolata la bain marie. Punem toate ingredientele pentru ciocolata enumerate mai sus si mestecam pana devina o crema lichida, iar zaharul s-a topit.
Spune NU asteniei de primăvară

9. In momentul cand ciocolata este gata, cu o furculita si ciocolata fierbinte ne jucam de ici colo deasupra eclerelor, pentru a le orna. Iar eclerele sunt gata! Lasam sa se raceasca iar apoi pot fi servite.
Va uram pofta buna si bafta la pregatit eclere!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul culinare.tv
Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri