O reteta gustoasa de placinta foietaj cu nuca

Ingrediente placinta foietaj cu nuca:

  • 9 sau 12 foi de placinta de tip foietaj
  • 500 g nuci macinate Placinta cu nuca si stafide
  • 5 linguri de zahar
  • o mana de stafide
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • un sirop din 2 linguri de miere
  • 2 linguri de apa
  • zahar pudra vanilat.

Mod de preparare placinta cu foietaj cu nuca:

Se face un amestec uscat din nuca macinata, stafide, zahar, coaja de lamaie si de portocala. Foile de placinta se ung cu unt topit fiecare, apoi se impart cate 3-4 foi pentru o rulada. Se impart cate 3 sau 4 foi puse una peste alta si peste ele se pune cate o treime din amestecul de nuca apoi se ruleaza astfel incat sa rezulte 3 rulade care se portioneaza in tava. Se da la cuptorul incalzit aprox. 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce se mai racesc se ung cu un sirop facut din miere si apa incalzita pe foc, inclusiv pe lateral in asa fel incat siropul sa patrunda si inauntru. Apoi se pun pe un platou de sticla, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se servesc calde sau reci.

Pofta buna! :)

Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta foietaj cu nuca.