Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru rulada pufoasa cu mere:
Blat rulada:
- 5 oua
- 6 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de ulei
- esenta de vanilie
- un praf de sare
Umplutura:
- 100 g margarina
- 1 lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie
- 5-6 linguri de dulcetata de mere
Mod de preparare rulada pufoasa cu mere:
Se separa albusurile, apoi se mixeaza cu un praf de sare si zaharul turnat treptat pana ce se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul si esenta apoi se incorporeaza in bezeua din albusuri, se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia, apoi se incorporeaza si faina. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se da la copt, la foc potrivit, cca.20 min. Se scoate blatul din tava, se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit, se intoarce invers si se unge cu margarina frecata in prealabil cu o lingura de zahar pudra si amestecata cu dulceata de mere. Se ruleaza usor cu mana, ajutandu-ne de hartia de copt, se pune pe o tava si se lasa o ora la frigider. Se pudreaza cu zahar vanilat si se taie feliute subtiri. Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?