Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 500 gr morcovi
- 1 ceapa mare, alba
- 3 ardei iuti
- 4 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 1 lingurita oregano
- 500 ml otet
- 750 ml apa
- 30 ml ulei
Mod de preparare:
Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa, usturoiul si se taie, la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.
Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se calesc morcovii 5 minute.
Se adauga ceapa, usturoiul, ardeii iuti si foaia de dafin. Se tin pe foc inca 10 minute.
Se adauga oregano si boabele de piper si se mai tin inca 3 minute, amestecand.
Gusta morcovii sa vezi daca iti place textura si in functie de asta iei jos de pe foc sau mai lasi putin.
Se pun in borcanele sterilizate si se toarna apa cu otet peste.
Se infileteaza borcanele si se pun deoparte pana se racesc.
Reteta originala recomanda sa fie tinute in frigider, dar dupa o luna arata bine, oricum au destul otet ca sa nu se strice.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă