Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 500 gr morcovi
- 1 ceapa mare, alba
- 3 ardei iuti
- 4 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 1 lingurita oregano
- 500 ml otet
- 750 ml apa
- 30 ml ulei
Mod de preparare:
Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa, usturoiul si se taie, la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.
Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se calesc morcovii 5 minute.
Se adauga ceapa, usturoiul, ardeii iuti si foaia de dafin. Se tin pe foc inca 10 minute.
Se adauga oregano si boabele de piper si se mai tin inca 3 minute, amestecand.
Gusta morcovii sa vezi daca iti place textura si in functie de asta iei jos de pe foc sau mai lasi putin.
Se pun in borcanele sterilizate si se toarna apa cu otet peste.
Se infileteaza borcanele si se pun deoparte pana se racesc.
Reteta originala recomanda sa fie tinute in frigider, dar dupa o luna arata bine, oricum au destul otet ca sa nu se strice.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)

Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri