IN ACEST ARTICOL:
Aroma busuiocului verde captiva intr-un preparat delicios si savuros.

Iata o reteta minunata de Ficatei aromati cu busuioc, cu rosii Cherry, pe pat de ciuperci.

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ficati aromati cu busuioc, cu rosii Cherry, pe pat de ciuperci:

  • 500 g ficatei de pasare
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 ml vin alb dulce
  • 250 g rosii cherry
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura de condimente uscate din busuioc,coriandru,dafin si cimbru
  • 4-5 frunze de busuioc verde
  • sare
  • 750 g ciuperci Champignion

Mod de preparare ficatei aromati cu busuioc, cu rosii Cherry, pe pat de ciuperci:

Se spala ficateii in mai multe ape reci, se scurg si se pun intr-o tavita. Se stropesc cu ulei de masline, se toarna si vinul, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de condimente. Se feliaza usturoiul deasupra si se lasa asa in frigider macar o ora, apoi se dau la cuptor, cca.25 min. Se scoate tavita din cuptor si se intorc ficateii cu partea rumenita in jos apoi se presara deasupra lor rosiile cherriy taiate in doua si felii subtiri de ardei rosu kapia si se mai lasa la cuptor inca 15 minute, pana se rumenesc frumos ficateii. Se scoate tavita din cuptor si deasupra ficateilor se presara frunzulite tocate de busuioc verde. Se servesc pe pat de ciuperci sotate. Ciupercile se feliaza cu tot cu picioruse, apoi se stropesc cu o lingura de ulei de masline, se sareaza si se condimenteaza cu un praf din amestecul de condimente, dupa care se trag la tigaie pana se inmoaie si se rumenesc un pic.
Pofta buna!


O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri