9 Octombrie 2011 publicat în Retete culinare 24 share-uri

O reteta delicioasa de prajitura cu morcovi

Ingrediente prajitura cu morcovi:

  • 3 morcovi potriviti
  • 50g nuci macinate
  • 200g zahar
  • 300g faina
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 25g margarina
  • 50g ciocolata menaj
  • 1 lingura apa
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare prajitura cu morcovi:

Amestecam ouale intregi cu zaharul cu zahar vanilat pana cand se topeste zaharul si compozitia iese ca o spuma. Dam morcovii pe razatoare mica si apoi ii stoarcem bine in mana. Intr-un vas amestecam faina cu praf de copt, esenta de rom, morcovul ras si nucile macinate apoi adaugam amestecul de ou si 4 linguri de ulei si mestecam cu grija. Va iesi un aluat moale si lipicios. Intr-o tava rotunda, unsa si tapetata cu faina turnam compozitia de prajitura si dam la cuptor pentru 30 min la foc potrivit. Cand s-a racit turnam glazura de ciocolata peste prajitura. Glazura o preparam astfel: punem un vas pe bain-marie si adaugam ciocolata de menaj, margarina, 1 lingura ulei, apa, zaharul praf si lasam la topit.Amestecam pana se omogenizeaza si lasam apoi cateva minute la racit. Turnam peste prajitura si dam la rece

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri