Chiftele in sos: foarte gustos, potrivit pentru masa in familie.

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele in sos:

Pentru chiftele:

  • 500 g carne de porc tocata
  • 500 g carne de vita tocata
  • 5-6 cateii de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • verdeata

Pentru sos:

  • 1 l rosii pasate
  • 2 ceapa
  • 4 cateii usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura miere de albine

Mod de preparare chiftele in sos:

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt impreuna cu usturoiul si ardeiul. Se calesc in ulei. Se adauga rosiile pasate, cimbrul, mierea, piperul, sarea si se da intr-un clocot. Se acopera vasul se da la foc mic si se adauga apa daca mai este nevoie. Se lasa sa fiarba 10 minute. Pentru chiftele amestecam carnea de vita tocata cu cea de porc, ustroiul pisat, sarea, piperul, verdeta taiata marunt si ouale batute. Se omogenizeaza, apoi se formeaza bilute, pe care le asezam intr-o tava. Le introducem la cuptor si se lasa 30 de minute, avand grija ca sa le intoarcem pe ambele parti. Se pune apoi sosul peste ele si se mai lasa 15 minute la cuptor.

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftele in sos.