Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele in sos:
Pentru chiftele:
- 500 g carne de porc tocata
- 500 g carne de vita tocata
- 5-6 cateii de usturoi
- sare
- piper
- 3 oua
- verdeata
Pentru sos:
- 1 l rosii pasate
- 2 ceapa
- 4 cateii usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei
- 1 lingura miere de albine
Mod de preparare chiftele in sos:
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt impreuna cu usturoiul si ardeiul. Se calesc in ulei. Se adauga rosiile pasate, cimbrul, mierea, piperul, sarea si se da intr-un clocot. Se acopera vasul se da la foc mic si se adauga apa daca mai este nevoie. Se lasa sa fiarba 10 minute. Pentru chiftele amestecam carnea de vita tocata cu cea de porc, ustroiul pisat, sarea, piperul, verdeta taiata marunt si ouale batute. Se omogenizeaza, apoi se formeaza bilute, pe care le asezam intr-o tava. Le introducem la cuptor si se lasa 30 de minute, avand grija ca sa le intoarcem pe ambele parti. Se pune apoi sosul peste ele si se mai lasa 15 minute la cuptor.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat