Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele in sos:
Pentru chiftele:
- 500 g carne de porc tocata
- 500 g carne de vita tocata
- 5-6 cateii de usturoi
- sare
- piper
- 3 oua
- verdeata
Pentru sos:
- 1 l rosii pasate
- 2 ceapa
- 4 cateii usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei
- 1 lingura miere de albine
Mod de preparare chiftele in sos:
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt impreuna cu usturoiul si ardeiul. Se calesc in ulei. Se adauga rosiile pasate, cimbrul, mierea, piperul, sarea si se da intr-un clocot. Se acopera vasul se da la foc mic si se adauga apa daca mai este nevoie. Se lasa sa fiarba 10 minute. Pentru chiftele amestecam carnea de vita tocata cu cea de porc, ustroiul pisat, sarea, piperul, verdeta taiata marunt si ouale batute. Se omogenizeaza, apoi se formeaza bilute, pe care le asezam intr-o tava. Le introducem la cuptor si se lasa 30 de minute, avand grija ca sa le intoarcem pe ambele parti. Se pune apoi sosul peste ele si se mai lasa 15 minute la cuptor.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă