Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru andive gratinate:
- 4 felii jambon
- 4 andive mari
Sos Bechamel:
- 6 linguri parmezan
- 50 g faina
- 50 g unt
- 500 ml lapte
Mod de preparare andive gratinate:
Se fierb andivele, intr-o oala cu presiune, timp de 10 minute. Dupa ce au fiert, se scurg si se lasa deoparte.Se pregateste sosul Bechamel. Se topeste untul la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca fara sa se arda. Laptele se adauga treptat, amestecand in continuu. Se adauga 2-3 linguri de parmezan, dupa care se fierbe 2-3 minute si se amesteca pana se omogenizeaza. Andivele se ruleaza in feliile de jambon. Se asaza intr-un vas de Jena, se acopera cu sosul Bechamel si se presara parmezan. Se lasa 15 minute in frigider, iar cu 15 minute inainte de servire se introduce in cuptor pana cand andivele capata o culoare brun-aurie. Se scot din cuptor si se servesc calde.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară