O reteta sanatoasa si savuroasa: andive gratinate.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru andive gratinate:

  • 4 felii jambon
  • 4 andive mari

Sos Bechamel:

  • 6 linguri parmezan
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte

Mod de preparare andive gratinate:

Se fierb andivele, intr-o oala cu presiune, timp de 10 minute. Dupa ce au fiert, se scurg si se lasa deoparte.Se pregateste sosul Bechamel. Se topeste untul la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca fara sa se arda. Laptele se adauga treptat, amestecand in continuu. Se adauga 2-3 linguri de parmezan, dupa care se fierbe 2-3 minute si se amesteca pana se omogenizeaza. Andivele se ruleaza in feliile de jambon. Se asaza intr-un vas de Jena, se acopera cu sosul Bechamel si se presara parmezan. Se lasa 15 minute in frigider, iar cu 15 minute inainte de servire se introduce in cuptor pana cand andivele capata o culoare brun-aurie. Se scot din cuptor si se servesc calde.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Andive gratinate.