Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru andive gratinate:
- 4 felii jambon
- 4 andive mari
Sos Bechamel:
- 6 linguri parmezan
- 50 g faina
- 50 g unt
- 500 ml lapte
Mod de preparare andive gratinate:
Se fierb andivele, intr-o oala cu presiune, timp de 10 minute. Dupa ce au fiert, se scurg si se lasa deoparte.Se pregateste sosul Bechamel. Se topeste untul la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca fara sa se arda. Laptele se adauga treptat, amestecand in continuu. Se adauga 2-3 linguri de parmezan, dupa care se fierbe 2-3 minute si se amesteca pana se omogenizeaza. Andivele se ruleaza in feliile de jambon. Se asaza intr-un vas de Jena, se acopera cu sosul Bechamel si se presara parmezan. Se lasa 15 minute in frigider, iar cu 15 minute inainte de servire se introduce in cuptor pana cand andivele capata o culoare brun-aurie. Se scot din cuptor si se servesc calde.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei