12:10, 3 Octombrie 2011 publicat în Retete culinare

O reteta savuroasa de placinta cu mere rulata

Ingrediente placinta cu mere rulata:

Aluat placinta cu mere rulata:

  • 10 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 lingura otet,
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 200 g faina

Umplutura placinta cu mere rulata:

  • 1 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara.

Mod de preparare placinta cu mere rulata:

Aluat placinta cu mere rulata:

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otet si praf de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut, se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.

Umplutura placinta cu mere rulata:

Merele rase se calesc pana se inmoaie, impreuna cu zaharul, uleiul si scortisoara.

Citeste si:
Scorțișoara adevărată vs Scorțișoara falsă: de la diferențe la...
Scorțișoara adevărată vs...

Asamblare placinta cu mere rulata:

Aluatul se scoate de la frigider, se framanta din nou si se intinde in foaie subtire. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se aseaza rulada si se coace 25-30 minute, in cuptorul deja incins. Se serveste rece, pudrata cu zahar farin.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri