O dulceata de dovlecei usor de pregatit si la indemana oricui.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 kg dovlecei fara seminte si coaja
  • 1 kg zahar
  • 1 portocala
  • 1/3 lingurita coaja de lamaie

Mod de preparare:

Dovleceii se taie cuburi mici,se pun intr-o cratita, se adauga zaharul peste ei si se lasa 5-6 ore. Se poate lasa si peste nopate pentru a lasa mai multa zeama. Portocala o curatam de coaja si o introducem la blender. Se amesteca cu dovleceii si se fierbe la foc mediu, o ora amestecand mereu. Cand este aproape gata adaugam coaja de lamaie si amestecam. Se toarna in borcane sterilizarte.

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de dovlcei.