Pregateste pentru cei dragi un desert savuros si aspectuos: chec colorat!

Timp de preparare: 35-40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec colorat:

  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 120 g ulei
  • 130g apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • cacao

Mod de preparare chec colorat:

Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul. Albusurile se bat spuma cu putina sare si zaharul. Separat, sa bat galbenusurile, se incorporeaza usor uleiul si apa si se adauga incet, cate putin peste albusuri amestecindu-se cu o lingura sau o spatula de jos in sus. Dupa incorporarea galbenusurilor se incorporeaza si faina la fel tot cu spatula de jos in sus, se separa 3-4 linguri de compozitie in care se adauga cacao pana devine ca o ciocolata. Acum se ung cu ulei 2 tavi se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia alba in tavi dupa care se toarna pe mijloc compozitia maro si se amesteca, incet pe mijloc cu o furculita in cerc. Se da la cuptor 35-40 minute fara sa se deschida cuptorul in prima parte a coacerii. POFTA BUNA !

O reteta propusa de: (lucicadamiana)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chec colorat.