O reteta delicioasa de cornulete romanesti

Ingrediente cornulete romanesti:

Aluat cornulete:

  • 200 gr untura de porc (cam 4 linguri,untura nu poate fi inlocuita cu unt sau alt tip de grasime)
  • 460 gr faina alba Cornulete romanesti
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 9-10 linguri apa
  • 150 gr zahar pudra sau zahar vanilat

Umplutura cornulete:

  • magiun de fructe( o dulceata foarte groasa,care sa nu curga din lingura,eu am folosit de visine)

Mod de preparare cornulete romanesti:

Se freaca cu o lingura untura cu praf de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Daca aluatul e faramicios si simtiti ca nu se "leaga" cand il framantati, adaugati 1 lingura de apa. Framantati apoi macar 5 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi mare. Pe latura mica, la 2 cm de margine puneti umplutura folosindu-va de o lingurita.

Umplutura sa fie de vreo 2 cm. Rulati dinspre capat aluat peste umplutura si cand umplutura nu se mai vede, cu un cutit ascuti taiati foaia chiar pe langa zona de suprapunere. Trageti ruloul obtinut putin mai in spate si apoi taiati cu un cutit subtire si ascutit bucatele de cca 2-3 cm.

Asezati cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt. Repetati pana terminati dreptunghiul. Apoi repetati cu celelelate 3 bucati de aluat.Dati la cuptor la 180C pentru 30 minute. Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca. daca iese putina umplutura afara la margini (mai ales la dulceata) e ok, dupa ce le pudrati cu zahar vor arata bine. Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra sau zahar vanilat.

Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cornulete romanesti.