O reteta savuroasa de mini eclere cu crema de vanilie

Ingrediente mini eclere:

Aluat mini eclere:

  • 150 g faina Mini eclere cu crema de vanilie
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 4 oua

Crema mini eclere:

Decor mini eclere:

  • ciocolata

Mod de preparare mini eclere:

Blat mini eclere:

Intr-un vas se amesteca apa, uleiul si praful de sare. Se pune vasul pe foc si cand totul incepe sa fiarba, se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul, pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul deoparte si se adauga oua, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cu ajutorul unui pos, se aseaza forme mici, lunguiete de aluat. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit inca 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema mini eclere:

Laptele se fierbe si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zahar, amidon, apoi cu lapte caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema de vanilie se lasa sa se raceasca, asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.
Se umplu minieclerele cu crema de vanilie si se decoreaza cu ciocolata topita. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Mai multe retete delicioasa puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mini eclere.