In familia noastra se mananca destul de des ciuperci. Sunt foarte satioase, iar mancarurile pregatite din ele sunt absolut delicioase. Gustul bun al unor mancaruri de ciuperci este dat de cele proaspete, nu de la borcan, dar pot fi folosite si acestea in cazul unui plan de rezerva. Zilele trecute m-am gandit sa fac ceva usor, ce le-ar placea tuturor celor din casa. Asa m-am gandit sa pregatesc aceste pateuri, ce au fost atat de minuntate, incat nu am reusit sa ne saturam de ele. Plus ca interesul de a le gati, era si mai mare, cand mi-am adus aminte de pateurile cu ciuperci de la patiseria Central din Piatra Neamt. Eram curioasa daca imi vor iesi la fel. Chiar si acum uitandu-ma la poze, mi se face gura apa. De asemenea, sunt potrivite pentru un bufet suedez si reprezeinta un aperitiv delicios, alaturi de alte preparate usoare.
Pateuri cu ciuperci – ingrediente:
Pentru a prepara aceste pateuri cu ciuperci vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- foietaj de placinta – un pachet,
- ciuperci proaspete – 700 gr. sau un borcan cu ciuperci deja pregatite (600 gr. ),
- ceapa- 2 buc. potrivite,
- smantana- 3 linguri,
- oua- 2 buc.,
- faina – o lingura,
- marar- o legatura,
- seminte de mac – 2 linguri,
- ulei- 3 linguri pentru calit si putin pentru tava unsa,
- sare si piper dupa gust.
- optional: un varf cutit de chimen.
Din necesarul de ingrediente recomandat veti obtine 6 portii de pateuri cu ciuperci.
Pateuri cu ciuperci - mod de preparare:
1. Foietajul se scoate din folie si se lasa la dezghetat la temepratura camerii sau folosind cuptorul cu microunde la programul de dezghetat.
2. Intre timp, pregatim umplutura, ce trebuia sa iasa destul de cosistenta si bine legata pentru a putea fi intinsa bine pe foaie. astfel ceapa curata si tocata marunt o punem la calit intr-o tigaie cu uleiul incins si o lasam la un foc mic. In acest timp, curatam ciupercile si le tocam marunt, dupa care le putem arunca deasupra cepii si punem un capad deasupra pentru a se inabusi si a da drumul la suc. In momentul, cand devin moi si sucul a iesit, ridicam capacul si le lasam la foc potrivit pana scade apa din ele. In cazul in care se folosesc ciupercile de la borcan, acestea se toaca si ele marunt, apa se pune deasupra lor si a cepei si se lasa la foc potrivit pana scade apa. Cand aceasta a scazut punem smantana, amestecam bine si lasam aprox 5 min. pe aragaz, dupa aceasta inchidem focul. La final punem un ou, faina turnata cate putin si amestecata pentru a nu se forma cocoloase si mararul tocat marunt, si, bineinteles, un varf de sare de cutit si un praf de piper macinat. Iar acum este momentul, celor iubitori de gusturi diferite sa punem si chimenul. Totul se amesteca bine si lasam la racit timp de 5 min.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară