Azi m-am apucat de inventat. Am combinat doua retete din carnetel si mi-am folosit imaginatia. A iesit asa ceva:
Ingrediente fursecuri cu miere si cacao:
- un ou
- 100 g unt
- 2 linguri de miere
- 1,5 linguri de zahar (nu a iesit dulce, dar pt. mine e bine asa, ar fi trebuit 100 g zahar sa iasa dulce)
- 2 linguri pline de cacao
- 5 linguri pline de faina (pentru un aluat tare si bun de intins trebuia faina cat cuprinde, eu am vrut sa-mi iasa fursecurile moi)
- o jumatate de lingurita de praf de copt stins in zeama de lamaie lime, esenta de rom.
Mod de preparare fursecuri cu cacao si miere:
Untul se amesteca cu miere si apoi cu zaharul ca sa iasa spuma. Oul se bate bine intr-o farfurie, separat, si se adauga la crema. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza bine, apoi praful de copt si zeama de lamaie, esenta de rom, iar la urma faina. Pentru un aluat tare se pune faina cat cuprinde ca sa fie aluatul bun de intins. Eu am pus doar cateva linguri ca sa iasa moale si cremoasa compozitia. Am pus cu un poş facut dintr-o punga, mici fursecuri intr-o tava unsa cu ulei si am dat la cuptor, la foc potrivit cam 20-25 de minute. Daca faceti aluatul tare, din foaia intinsa se decupeaza diferite forme. Se lasa sa raceasca in tava apoi se dezlipesc usor cu varful unui cutit. Se pudreaza cu zahar si se servesc.
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară