O retete de clatite scotiene mici si pufoase, ideale pentru un inceput de zi plin de energie.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • 280 ml lapte
  • 225 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de potasiu

Mod de preparare:

Intr-un bol, se amesteca oul cu o jumatate din cantitatea de zahar. Untul se topeste cu restul de zahar, se ia de pe foc si se adauga laptele si o lingurita de apa rece. Separat, se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si un praf de sare. Se toarna amestecul de ou si se amesteca pana cand se obtine un aluat omogen. Se acopera si se lasa la loc rece, cateva ore. Se unge cu unt topit o tigaie, se toarna aluatul si se prajesc clatitele pe ambele parti. Sunt excelente cu branza topita sau dulceata.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Clatite scotiene.