Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 ou
- 50 g zahar
- 25 g unt
- 280 ml lapte
- 225 g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de potasiu
Mod de preparare:
Intr-un bol, se amesteca oul cu o jumatate din cantitatea de zahar. Untul se topeste cu restul de zahar, se ia de pe foc si se adauga laptele si o lingurita de apa rece. Separat, se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si un praf de sare. Se toarna amestecul de ou si se amesteca pana cand se obtine un aluat omogen. Se acopera si se lasa la loc rece, cateva ore. Se unge cu unt topit o tigaie, se toarna aluatul si se prajesc clatitele pe ambele parti. Sunt excelente cu branza topita sau dulceata.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă