In timp ce preparam aceasta salata dupa o reteta dintr-o foarte interesanta carte, m-am tot intrebat de ce ii zice "persana". Raspunsul poate sta in condimente.
Cu un nume pompos sau nu, aceasta salata aparent banala este atat de delicioasa incat eu am ajuns sa o mananc goala - nu am mai avut rabdare sa fie gata friptura langa care urma sa o servesc.
Ingrediente:
- 4 rosii
- 1 castravete
- 1 ceapa
- 1 capatana de salata
Ingrediente dressing:
- 2 linguri ulei de masline
- sucul de la o lamaie
- 1 catel de usturoi zdrobit
- sare si piper
Mod de preparare:
Tocati legumele cubulete si sfasiati frunzele de salata - eu le-am ales pe cele mai fragede, de la mijloc, dupa care amestecati-le intr-un bol.Pregatiti apoi dressingul amestecand energic toate ingredientele. Turnati amestecul obtinut peste salata doar inainte de a-l servi. Mai puteti adauga deasupra si piper proaspat macinat.
Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?