In timp ce preparam aceasta salata dupa o reteta dintr-o foarte interesanta carte, m-am tot intrebat de ce ii zice "persana". Raspunsul poate sta in condimente.
Cu un nume pompos sau nu, aceasta salata aparent banala este atat de delicioasa incat eu am ajuns sa o mananc goala - nu am mai avut rabdare sa fie gata friptura langa care urma sa o servesc.
Ingrediente:
- 4 rosii
- 1 castravete
- 1 ceapa
- 1 capatana de salata
Ingrediente dressing:
- 2 linguri ulei de masline
- sucul de la o lamaie
- 1 catel de usturoi zdrobit
- sare si piper
Mod de preparare:
Tocati legumele cubulete si sfasiati frunzele de salata - eu le-am ales pe cele mai fragede, de la mijloc, dupa care amestecati-le intr-un bol.Pregatiti apoi dressingul amestecand energic toate ingredientele. Turnati amestecul obtinut peste salata doar inainte de a-l servi. Mai puteti adauga deasupra si piper proaspat macinat.
Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.