Nu prea imi plac ficateii ... imi place pateul de ficat, dar ficatul ... hmmm ... nu prea ... cu exceptia acestei retete pe care o facea mama. Mergand intr-o zi la cumparaturi am vazut in supermarket ficatei si mi s-a facut brusc pofta; am cumparat, gandindu-ma ca daca cumva imi trece pofta pana ajung acasa, pot sa fac oricand pate de ficat, si n-am dat banii degeaba :))
Dar pofta nu mi-a trecut ... asa ca am scormonit prin cutia cu amintiri la purtator, si am gatit ficateii sperand sa obtin gustul visat ...
Ingrediente:
- 500 gr ficatei de pui
- 5-6 catei de usturoi destul de mari
- o lingura zdravana de mustar
- 2-3 linguri de otet de mere
- 2-3 linguri de sos de rosii
- 1-2 linguri ulei
- verdeata, sare, piper
Mod de preparare:
Am spalat bine ficateii si i-am pus in tigaie cu uleiul si cu cateii de usturoi taiati feliute subtiri. Am pus un capac si i-am lasat la inabusit cateva minute bune (vreo 10). Separat, am amestecat mustarul cu sosul de rosii si cu otetul pana s-au omogenizat bine. Am adaugat acest "mix" peste ficatei si i-am lasat sa fiarba bine pana a scazut sosul destul de mult. Am adaugat sare, piper si verdeata pe deasupra.
Si am mancat cu placere doar eu. Toni & Serban n-au vrut sa guste :). E o reteta buna pentru mofturosi si pentru cei carora nu le place ficatul, dar au curaj sa incerce sa guste. Aroma sosului in care sunt gatiti anuleaza un pic gustul predominant al ficatului.
Si pentru ca nu am mancat toata portia, ce a ramas am mixat cu ~100 gr unt si a iesit un excelent pate de ficat. Din care au mancat si Toni & Serban.
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul Oanei Savu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară