Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 400 g branza de vaci bine scursa
- 250 g unt
- 350 g faina
- sare
Pentru umplutura:
- 500 g care de pui tocata
- 300 g ficat de pui
- 1 praz
- 1 dovleac
- 1 rosie
- 200 g ciuperci
- 1 lingura gris
- 100 g miez de paine
- 1 ou
- piper
- sare
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare:
Introducem la blender untul impreuna cu branza si sare. Cand s-au omogenizat, adaugam faina si framantam bine. Invelim in folie alimentara si introducem in frigider pentru o ora. Pregatim umplutura: spalam toate legumele, le taiem cuburi mici si le calim in ulei incins. Ficatul il curatim de pielite, il spalam, il taiem cuburi mici si il calim in ulei impreuna cu carnea tocata. Amestecam legumele calite cu ficatul, carnea, oul, sare, piper, miezul de paine inmuiat in lapte. Omogenizam bine. Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua bucati: una de 2/3 si una de 1/3. Cea de 2/3 o intindem si o asezam intr-o forma unsa cu unt. Asezam umplutura si acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat intinsa. Ungem cu galbenus si coacem la 180 grade o ora.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor