Unul dintre cele mai fine dulciuri pe care le-am mancat. Un fursec care merita sa stea alaturi pe noptiera, intr-o seara de iarna, cu Justine, a domnului marchiz de Sade ;)
Fursecul: 6 albusuri, 300 g nuci macinate, 250 g zahar, 2 linguri de pesmet sau faina. Pentru un aluat mai ferm dublati cantitatea de pesmet.
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...

Crema: un pachet si jumatate de unt sau margarina, 4 linguri de lapte, 200 g zahar, 3 linguri pline de cacao, 6 galbenusuri.
Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu zaharul pus treptat, se adauga nucile macinate si pesmetul. Se pun cu lingurita gogosele din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu unt sau margarina la distanta unele de altele. Se coc 15-20 minute la foc moale spre potrivit.
Se face o crema din galbenusuri, zahar, cacao si lapte care se pun pe foc mic sa dea cateva clocote pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, apoi se scoate apa din unt si se adauga cate o lingurita de crema cu cacao la unt, frecand mereu in acelasi sens. Apoi se lipesc alcazarele, cate doua, cu aceasta crema.
Coacăzul negru: un tonic general cu efecte miraculoase

Eu am preferat sa pun toate ingredientele la bain marie,dupa care am dat deoparte continuand sa amestec, si am pus o ceasca de cafea cu nuci macinate si stafide, si o tableta de ciocolata amaruie. Dupa ce crema se raceste complet si se intareste, se ung cu multa crema alcazarele si se lipesc cate doua. Se dau la rece, dar nu la frigider pentru ca se inmoaie fursecul, ci pe balcon.
Mai multe retete deosebite puteti descoperi pe blogul
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?