Tot aud in ultimul timp vorbindu-se de raw food, hrana vie sau mancare fara foc si am incercat si eu un desert: o tarta cu ciocolata si curmale; n-am folosit lapte, oua, faina, unt, ulei, smantana, zahar, nimic de genul acesta...

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru crusta avem nevoie de:

  • 1 cana de curmale
  • 1 cana de seminte de floarea soarelui
  • 2-3 linguri de cacao

Pentru crema:

  • 1/2 cana de miere
  • 1 banana
  • 2-3 linguri cacao

Pentru ornat:

fructe diverse ( kiwi, in cazul meu).

Mod de preparare:

Maruntim semintele ori cu masina /rasnita, ori le punem intr-un prosop curat si le batem. Pisam curmalele cu furculita cat se poate, apoi cu mixerul, la fel, cat putem, pentru ca e o compozitie mai dura. Amestecam apoi curmalele cu praful de seminte si cacao si cel mai bine framantam cu mainile, pana se face o crusta lipicioasa pe care o punem pe o farfurie sa-i dam o forma sau o punem intr-o forma; eu am facut o inimioara, spre exemplu. Asa zisa crema, am facut-o, amestecand mierea cu banana pisata si cu cacao si am omogenizat cu mixerul. Am turnat crema peste crusta si am ornat cu kiwi. E chiar interesanta, are gust bun si arata senzational!

O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)

Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Raw food: Tarta cu ciocolata si curmale.