O reteta interesanta de chiftele italiene de cartofi

Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi e imposibil sa apreciez cantitatea exacta de piure pe care o vor manca 2 oameni... nu mai zic cand trebuie sa fac piure pentru mai multe persoane... the horror! Asa ca, invariabil, raman cu mai mult sau mai putin piure pe fundul cratitei, trist si parasit, care pana de curand sfarsea in cosul de gunoi... But, no more - nu mai risipim nimic, in schimb, facem chiftelute delicioase de cartofi! Oh, yeah!

Ideea de baza, deci, este resturi de piure => chiftele de cartofi. Acum, ca vreti sa fie italiene sau spaniole sau tailandeze, e dupa cum va taie pe voi capul.

Chiftelele mele aici de fata sunt italiene din urmatoarele motive: 4 rosii uscate la soare taiate marunt, 2 linguri de pesto, 2 catei de usturoi pisati, ceva patrunjel tocat + vreo 3 linguri de parmezan ras. Toate le-am amestecat cu puireul ramas (echivalentul a vreo 4 cartofi medii, fierti si zdrobiti fara mila), impreuna cu un ou, sare si piper.

Am format chiftelute grasune, le-am tavalit prin pesmet (for the extra crunch ;) si le-am prajit pana s-au facut rumene si aurii si frumoase din-cale-afara.

Le-am servit salata de rucola si cu sos din iaurt + 1 lingurita de pesto ... e posibil sa se fi strecurat si un catel de usturoi zrdobit pe acolo... ce sa fac daca sunt innebunita dupa usturoi?! ...but that is beside the point.

Important e ca sunt buuuuune rau. O sa ma straduiesc sa-mi ramana cat mai mult piure de acum inainte :D

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri