Ingrediente:
- 500 g. fasole uscata(eu am folosit fasole de 3 feluri de la chenuri)
- 3 cepe
- 3 linguri ulei
- 1 lingura paprika
- 1 frunza de dafin
- carnati de casa
- 1 morcov
- telina
- 250 ml apa
Mod de preparare:
Se alege fasolea cu bobul mare.(eu le-am folosit pe cele de la chenuri) Se tine, inainte de afi pusa la fiert, doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere de un deget. Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Cum da in clocot, se trage la oparte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit cu apa fierbinte,in cantitate egala cu aceea varsata. Se lasa sa fiarba la foc potrivit,se ia spuma. Se storce de apa,si se adauga in cratita cu celelalte ingrediente.
Se prajeste separat in ulei, ceapa taiata pestisori,cirnatul,morcovul,telina,paprika....se amesteca cu fasolea fiarta si se adauga bulion(eu am adaugat apa 250 ml in loc de bulion), o frunza de dafin,sare. Se tin sa dea cateva clocote impreuna. Nu trebuie lasata sa scada prea tare; La sfirsit am facut o ingrosala din: 1 lingura cu faina,putina apa,se face o ingrosala,care se arunca peste fasole,si se mai lasa sa de-a un clocot. Se serveste racorita cu castroveciori murati.
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?