Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 400 g faina
- 100 g margarina
- 1/2 lingurita sare
- 100 ml apa
- 1/2 lingurita otet
- 800 g zacusca de ciuperci
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul. Intr-un vas, se amesteca faina, sarea si margarina. Se adauga treptat apa calduta, amestecata cu otet. Se amesteca totul pana se obtine un aluat elastic, dupa care se lasa sa se odihneasca 30-45 minute la rece. Se intinde o foaie de aluat si se taie, in cercuri sau patrate, mai maricele. Pe fiecare bucata, se intind 2-3 linguri de zacusca, apoi se impatureste. Se inteapa usor aluatul. Se unge o tava cu margarina, se asaza placintele si se da la cuptor pentru 25-30 minute. Placintele se servesc calde sau reci cu fir de usturoi verde alaturi.
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare