Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 400 g faina
- 100 g margarina
- 1/2 lingurita sare
- 100 ml apa
- 1/2 lingurita otet
- 800 g zacusca de ciuperci
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul. Intr-un vas, se amesteca faina, sarea si margarina. Se adauga treptat apa calduta, amestecata cu otet. Se amesteca totul pana se obtine un aluat elastic, dupa care se lasa sa se odihneasca 30-45 minute la rece. Se intinde o foaie de aluat si se taie, in cercuri sau patrate, mai maricele. Pe fiecare bucata, se intind 2-3 linguri de zacusca, apoi se impatureste. Se inteapa usor aluatul. Se unge o tava cu margarina, se asaza placintele si se da la cuptor pentru 25-30 minute. Placintele se servesc calde sau reci cu fir de usturoi verde alaturi.
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023
Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie