Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 400 g alune crude
- 250 g zahar
- 150 g miere de albine
- 1 1/2 lingura glucoza
- 2 albusuri
- 125 ml apa
- 1 lingurita zahar vanilat
- Vafe sau foi de napolitane
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul, se pun alunele si se lasa 8 minute la 200 de grade. Cand s-au prajit alunele se inchide cuptorul dar pe ele le lasam acolo pt a ramane calde. Pregatim siropul. Se amesteca mierea, zaharul, glucoza, se pune apa,s e amesteca si se aduce la fierbere. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand siropul este fiert se toarna peste albusuri si se mixeaza. Mixam 10 minute, apoi se adauga vanilie. Adaugam alunele fara coaja(coaja a fost scoasa inainte de a le pune in compozitia noastra) si amestecam.Foile de napolitane sau de vafe se intind intr-o tava, se rastoarna compozitia peste ele apoi se acopera tot cu napolitane sau vafe. Se lasa sa stea peste noapte. Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...

Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Coacăzul negru: un tonic general cu efecte miraculoase

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?