O reteta savuroasa de macaroane cu carne tocata

Trebuie sa recunosc – sunt un mare pofticios, care fiind si destul de curios din fire, devin gurmand, una – doua. Imi place sa experimentez. Ma uit pe site-uri de bucatareli, privesc cu placere la televizor, daca cel(a) care gateste, nu sare calul, in sensul ca amesteca condimente, utilizate pe toate meridianele lumii, de nu mai stii ce sa crezi, etaleaza pe tocator tot felul de “buruieni”, de care nici nu am auzit (eu, care am pretentia ca sunt destul de “citit” :) ) sau fac asocieri dintre cele mai ciudate, dupa gustul meu.

Citesc cu placere, carti de bucate, scrise de cunoscatori, in ale meseriei, dar si care sunt adevarati descoperitori de retete stravechi. Regret ca nu gasesc intotdeauna, cele mai bune sortimente de “materii prime”, pentru retetele mele. Apelez destul de des la piata libera, la macelarii si pescarii de cartier, unde gasesc de ani de zile, chiar daca mai scump, sortimenente garantate.

Pentru reteta de astazi, mi-am amintit de anii copilariei, cand la masa, fiind destul de multi, mama si bunica erau nevoite sa gateasca dimineata, la pranz si seara. Seara, timpul era scurt si trebuia pregatit ceva, repede, pentru cand veneau tata si bunicul de la serviciu.

Ingrediente de trebuinta in reteta: paste fainoase (macaroane, spagheti, pene, “sfredele”, melcisori, tuburi, etc., dupa gustul fiecaruia sau dupa imaginatia gospodinei, care le pregateste in casa, din aluat proaspat), carne tocata (de porc, de vitel, amestec de porc si vitel, de curcan, carne de pui, intr-un cuvant – de care ai cumparat sau iti face placere), oua de gaina (neaparat, oua cumparate de la tarani sau luate din cuibarul gainilor, din curtea ta, de pasari), branza telemea cumparata de la ciobani (telemea de oaie, de vaca sau amestecata, oaie si vaca), cascaval (afumat sau neafumat), smantana grasa (cumparata de la ciobani), lapte dulce (cumparat de la precupete), ceapa, usturoi, ciuperci (culese din padure sau cumparate din piata de la femei batrane sau de la producatori), verdeata (marar si patrunjel, ceapa si usturoi), ulei de masline sau ulei de floarea soarelui.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri