Ingrediente:
- crenvursti / carnaciori afumati – 600 g
- foietaj de aluat- o punga (800 g)
- ou- 1 buc
- seminte de mac- 50 g
Portii: 8
Mod de preparare:
Pentru un pachetel la un drum mai lung sau o gustare rapida pentru cei mici , acesti crenvursti in foietaj sunt bineveniti. Copiilor le va placea combinatia dintre carne si aluat, fiind si satioase. De cateva ori am adoptat stilul bufetului suedez pentru o masa de copii, deoarece nevand stare de a sta la masa linistiti, prefera sa ciuguleasca si atunci trebuie sa le oferi ceva consistent. Marele avantaj este rapiditatea pregatitii lor, cat si gustul bun.
1. Pentru inceput, punem la dezghetat aluatul .Acest lucru il putem face mai din timp. Desfacem foile si le intindem pe masa. La margine punem unul in capatul celuilalt cati crenvursti sunt necesari (aprox 3), si rulam pana in punctul cand sunt acoperiti . Cu un cutit taiem foietajul si rulam astfel in continuare pana se consuma toti crenvurstii si tot aluatul.
2. Apoi ruladele formate le taiem la cate o distanta de 4-5 cm, astfel ies rulouri mici. Le asezam pe o tava cu hartie pentru copt, iar la final le ungem cu oul batut bine. Presaram pe fiecare rulou cate putin mac si la dam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 min.
3. Se scot si se lasa pe un platou pentru a se raci, in acest timp putand fi date cu putin ulei pentru a fi lucioase.
Va urez pofta buna!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul culinare.tv
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.