Pentru aceata reteta am folosit portie dubla de ingrediente pentru ca am dorit ca prajitura sa fie mai inalta.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 250 g zahar
- 200 g ciocolata amaruie
- 3 oua
- 350 g faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de copt
Pentru glazura:
- 5 linguri cu zahar
- 3 linguri cu apa
- 3 linguri cu ulei
- 3 linguri cu cacao
Pentru decor:
- nuci prajite
- biscuiti(eu am folosit biscuiti digestivi)
Mod de preparare:
Untul moale(de la temperatura camerei)se amesteca cu zaharul si se bate bine .Topim ciocolata pe baie de apa iar apoi o incorporam in crema de unt.Mixam bine si adaugam apoi ouale,zaharul vanilat si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt turnam in ea compozitia de mai sus si dam la cuptor pentru circa 30-40 min(depinde de cuptor).Facem testul scobitorii , verificand astfel daca prajitura este bine facuta.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pentru glazura:Intr-o craticioara punem ingredientele pentru glazura si dam la foc mic.Amestecam continuu si lasam pana cand se ingroasa.Glazura se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece, pana se intareste. Se orneaza cu nuca prajita pisata amestecata cu biscuiti faramitati.
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul mmihalache.blogspot.com
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana