Zilele astea am cumparat un pepene galben, de pofta, ca eu nu ma prea dau in vant dupa fructele cu indice glicemic mare. Si dupa ce a gustat dintr-o felie, amicului D. i-a venit chef de dulceata. Ca har, ca mar, pana la urma a trebuit să-i fac hatarul, ca si el imi suporta toanele, nu? :))
Asa ca am curatat pepenele de coaja, apoi de partea din mijloc cu samburi. Miezul l-am taiat cubulete mici.Am avut cca 1 kg de miez de pepene galben bine copt. Am adaugat 500 g de zahar si 2 pahare de apa si am pus totul la fiert la foc moderat.
Din cand in cand am amestecat usor cu o lingura de lemn, desi nu cred ca era neaparata nevoie.
Cand a scazut apa si siropul era legat, am inchis focul si am adaugat 2 felii de lamaie taiata sferturi. Am pus apoi in 3 borcane (insa unul era pe 3 sferturi plin) si am lasat sa se formeze o pojghita deasupra. Am capsat apoi borcanele si le-am dus la boxa, desi nu cred ca vor rezista mult acolo :) Gustul mi-a placut foarte mult, de aceea dulceata ramasa in al treilea borcan am si folosit-o la niste fursecuri pregatite pentru un picnic. Dar despre fursecuri, intr-o postare viitoare.
Pofta buna! :)
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”