Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 kg de zmeura
- 500 gr zahar
- 1 pachet gelfix 2:1
Mod de preparare:
Se clateste zmeura cu apa pana scapam de impuritati. Continutul plicului gelfix se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar ,se pune peste zmeura,se amesteca usor. Se pune la fiert pana da in clocot si se ia spuma care se formeaza. Spuma se ia tot timpul. Dupa ce a inceput se fiarba, se da deoparte si se amesteca impreuna cu restul de zahar. Se pune inapoi pe foc si cand incepe sa fiarba se mai lasa numai un minut. Se pune dulceata in borcanele sterilizate, se infileteaza bine capacele si se intorc invers pentru cinci minute. In acest fel, va asigurati ca se sigileaza borcanul. Se pastreaza intr-in loc racoros.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă