Budinca de orez cu caise si stafide, desertul preferat al copiilor!

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 100 g caise uscate, fara samburi
  • 50 g stafide
  • 1 lamaie
  • 75 g fulgi de orez
  • 750 ml lapte semidegresat
  • 50 g zahar tos
  • 8 linguri gem de caise
  • crengute de menta proaspata, pentru decorare

Mod de preparare:

1. Se pastreaza 4 caise uscate, restul se taie in bucati. Se amesteca cu stafidele si se pun la pastrat. Cu ajutorul unui curatator de legume cu lama mobila se taie coaja de Iamaie in fasii late.
2. Fasiile de coaja de lamaie, fulgii de orez, laptele si zaharul se pun intr-o oala, se pun pe foc si se lasa sa dea in clocot, se reduce temperatura si se fierb 12-15 minute, amestecand frecvent. Se adauga, amestecand, fructele uscate. Budinca se imparte in 4 boluri de servit si se lasa sa se raceasca putin.
3. Pentru pregatirea glazurii de caise, se stoarce intr-o cratita mica 1 lingura zeama de lamaie. Se adauga 2 linguri de apa, apoi gemul. Se lasa sa dea in clocot, se fierbe amestecand continuu, pana cand s-a topit gemul, apoi se ia imediat de pe foc. Se lasa cateva minute la racit, pana cand incepe sa se ingroase, apoi se toarna peste budincile de orez. Fiecare portie se decoreaza cu o caisa uscata si o crenguta de menta.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Aurora Mirela Ghita (Mirella25)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Budinca de orez cu caise si stafide.