Va prezint o reteta de prajitura cu branza pe care am invatat-o de la o matusa de-a mea,care este moldoveanca get-beget. Reteta nu este batuta in cuie,adica cantitatile au fost puse 'la ochi',dar stiu singur 2 lucruri: aluatul este asemanator cu cel de cozonac si se framanta cu apa,nu cu lapte.
La un kg faina am folosit 3 oua batute cu un praf de sare,2 cubulete drojdie frecate cu o lingurita de zahar si putina apa calduta,un pumn de zahar,coaja rasa a unei lamai. Am framantat aluatul cu apa calduta pana a ajuns la o consistenta potrivita,nici tare,nici moale,aluatul nu se lipea si era foarte elastic.
In acest moment am topit 1/2 cub unt si am framantat din nou aluatul cu unt,pana ce s-a incorporat complet.
Pentru umplutura am folosit 900 gr branza dulce de vaca,100 gr stafide inmuiate in apa cu rom,un pahar plin cu zahar si 5 oua.Am mixat totul si gata. Cand aluatul a crescut,l-am impartit in mingii de marimea unui mar,pe care le-am intins intr-un cerc.Am pus cate 2 linguri de umplutura pe fiecare cerc si am adunat colturile ca pe niste falduri sau pliuri ale unei rochii.
Am pus placintele intr-o tava si le-am uns cu ou batut cu lapte.Se coc la foc mijlociu pana se rumenesc frumos. Sunt pufoase,moi,parfumate...savuroase...si cat se poate de gustoase! Apropo,sunt la fel de bune si a doua zi,nu se usuca deloc aluatul si parca sunt chiar mai gustoase!
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate