O reteta delicioasa de placinte poale in brau

Va prezint o reteta de prajitura cu branza pe care am invatat-o de la o matusa de-a mea,care este moldoveanca get-beget. Reteta nu este batuta in cuie,adica cantitatile au fost puse 'la ochi',dar stiu singur 2 lucruri: aluatul este asemanator cu cel de cozonac si se framanta cu apa,nu cu lapte.

La un kg faina am folosit 3 oua batute cu un praf de sare,2 cubulete drojdie frecate cu o lingurita de zahar si putina apa calduta,un pumn de zahar,coaja rasa a unei lamai. Am framantat aluatul cu apa calduta pana a ajuns la o consistenta potrivita,nici tare,nici moale,aluatul nu se lipea si era foarte elastic.

In acest moment am topit 1/2 cub unt si am framantat din nou aluatul cu unt,pana ce s-a incorporat complet.
Pentru umplutura am folosit 900 gr branza dulce de vaca,100 gr stafide inmuiate in apa cu rom,un pahar plin cu zahar si 5 oua.Am mixat totul si gata. Cand aluatul a crescut,l-am impartit in mingii de marimea unui mar,pe care le-am intins intr-un cerc.Am pus cate 2 linguri de umplutura pe fiecare cerc si am adunat colturile ca pe niste falduri sau pliuri ale unei rochii.

Am pus placintele intr-o tava si le-am uns cu ou batut cu lapte.Se coc la foc mijlociu pana se rumenesc frumos. Sunt pufoase,moi,parfumate...savuroase...si cat se poate de gustoase! Apropo,sunt la fel de bune si a doua zi,nu se usuca deloc aluatul si parca sunt chiar mai gustoase!

Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri