Aproape s-a terminat cu vara... ma deprima foarte tare gandul asta. Mi se pare ca iarna ne pandeste ca un strigoi din umbra. Brrr... Anyway, supa asta e numai buna de speriat strigoii... si despresia. E aromata si minunata ca o zi de vara plina de culoare si de ras (wow - nu stiu de ce am devenit asa de poetica ?!)
Daca nu va plac argumentele poetice, insa, sa stiti ca e si delicioasa &
usor de facut:Se procedeaza dupa cum urmeaza: se azvarl intr-o tava larga vreo 10 rosii coapte si frumoase (de toate culorile si formele), taiate in jumatati sau sferturi, 2-3 cepe rosii injumatatite si ele si 3-4 catei de usturoi. Se picura peste toata situatia 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin si se presara cu cimbru proaspat, 1 lingura de zahar brun, sare si piper proaspat macinat.
Se da tava la cuptor (la 200g) timp de 30 de minute, cat sa se rumeneasca & caramelizeze bine rosiile si sa-si concentreze aroma lor geniala. See?
Then, se paseaza totul (da, inclusiv ceapa si usturoiul coapte - doar n-o sa aruncam asa bunatati) cu robotul vertical. Se mai adauga sare / piper / nitel ulei de masline, dupa cum te taie capul si papilele gustative.
Daca vrei, poti sa mai diluezi cupa cu putina supa de pui.
Si e bunaaaa! Da' ce buna mai e! Si calda si rece, si simpla si cu crutoane, si la pranz si la cina. Zau!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!