Aproape s-a terminat cu vara... ma deprima foarte tare gandul asta. Mi se pare ca iarna ne pandeste ca un strigoi din umbra. Brrr... Anyway, supa asta e numai buna de speriat strigoii... si despresia. E aromata si minunata ca o zi de vara plina de culoare si de ras (wow - nu stiu de ce am devenit asa de poetica ?!)
Daca nu va plac argumentele poetice, insa, sa stiti ca e si delicioasa &
usor de facut:Se procedeaza dupa cum urmeaza: se azvarl intr-o tava larga vreo 10 rosii coapte si frumoase (de toate culorile si formele), taiate in jumatati sau sferturi, 2-3 cepe rosii injumatatite si ele si 3-4 catei de usturoi. Se picura peste toata situatia 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin si se presara cu cimbru proaspat, 1 lingura de zahar brun, sare si piper proaspat macinat.
Se da tava la cuptor (la 200g) timp de 30 de minute, cat sa se rumeneasca & caramelizeze bine rosiile si sa-si concentreze aroma lor geniala. See?
Then, se paseaza totul (da, inclusiv ceapa si usturoiul coapte - doar n-o sa aruncam asa bunatati) cu robotul vertical. Se mai adauga sare / piper / nitel ulei de masline, dupa cum te taie capul si papilele gustative.
Daca vrei, poti sa mai diluezi cupa cu putina supa de pui.
Si e bunaaaa! Da' ce buna mai e! Si calda si rece, si simpla si cu crutoane, si la pranz si la cina. Zau!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?