Sunt foarte bune cu orice fel de dulceata sau gem.

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500gr faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 plic de sare
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • ulei
  • 1 borcan de dulceata de caise
  • 100 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Se face o maia din faina, drojdie, sare, zahar, zahar vanilat si oua. Se framanta bine, iar la final se adauga putin ulei si se mai framanta inca 5 minute. Se lasa deoparte, iar cand coca si-a dublat volumul se fac turtitele. Se ia cate o bucata de aluat, se subtiaza cu sucitorul, se unge cu dulceata, apoi se unesc capetele, se preseaza bine pentru a nu se desface si se prajesc in ulei incins.Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!

O reteta propusa de: Mihaela Grigore (mihagrigore)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Turtite cu dulceata de caise.