Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 150 g miez de nuca
- 1 kg pere
- 275 g margarina
- 250 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lamaie
- 4 oua
- 75 g amidon
- 250 g faina
- 2 linguri praf de copt
- 50 g ciocolata de menaj
- 1 lingura de unt
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Miezul se nuca se taie cu un cutit. Margarina se freaca spuma cu 200 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, un praf de sare si coaja lamaie rasa. Se adauga treptat ouale si apoi amidonul cernut. Se incorporeaza faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si nucile pisate si se omogenizeaza. Perele se spala si se taie felii. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava, iar deasupra se asaza feliile de pere si zaharul praf. Se coace prajitura in cuptorul incins, timp de 30-35 minute. Dupa ce s-a racit se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie.
Sursa foto : joyosity
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!