Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 150 g miez de nuca
- 1 kg pere
- 275 g margarina
- 250 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lamaie
- 4 oua
- 75 g amidon
- 250 g faina
- 2 linguri praf de copt
- 50 g ciocolata de menaj
- 1 lingura de unt
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Miezul se nuca se taie cu un cutit. Margarina se freaca spuma cu 200 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, un praf de sare si coaja lamaie rasa. Se adauga treptat ouale si apoi amidonul cernut. Se incorporeaza faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si nucile pisate si se omogenizeaza. Perele se spala si se taie felii. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava, iar deasupra se asaza feliile de pere si zaharul praf. Se coace prajitura in cuptorul incins, timp de 30-35 minute. Dupa ce s-a racit se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie.
Sursa foto : joyosity
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat
De la manipularea emoțională la abuzul sexual asupra copiilor: Mecanismele prin care copiii sunt vulnerabilizați și devin victime