Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 150 g miez de nuca
- 1 kg pere
- 275 g margarina
- 250 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lamaie
- 4 oua
- 75 g amidon
- 250 g faina
- 2 linguri praf de copt
- 50 g ciocolata de menaj
- 1 lingura de unt
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Miezul se nuca se taie cu un cutit. Margarina se freaca spuma cu 200 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, un praf de sare si coaja lamaie rasa. Se adauga treptat ouale si apoi amidonul cernut. Se incorporeaza faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si nucile pisate si se omogenizeaza. Perele se spala si se taie felii. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava, iar deasupra se asaza feliile de pere si zaharul praf. Se coace prajitura in cuptorul incins, timp de 30-35 minute. Dupa ce s-a racit se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie.
Sursa foto : joyosity
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei