IN ACEST ARTICOL:
O reteta delicioasa de cake vienez

Ingrediente:

  • 250 gr margarina la temperatura camerei
  • 200 gr de zahar
  • 4 oua
  • 150ml + 20 ml lapte
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 40 gr de cacao
  • 40 gr de zahar pudra
  • 1 lingurita de pesmet
  • coaja rasa de citrice
  • 1 lingurita de vanilie
  • zahar pudra pt ornat

Mod de preparare:

Inainte de toate ungeti forma cu unt sau ulei si presarati cu acesta amestecatura (1 lingura de faina + 1 lingurita de cacao + 1 lingura de pesmet fin). Se freaca margarina cu zahar pina se albeste si incepe sa se umfle. Se adauga oule unul cite unul si se mixeaza foarte bine pana se incorporeaza. Apoi trebuie sa adaugati coaja rasa de citrice, vanilia si se amesteca bine. Se toarna 150 ml de lapte si se adauga praful de copt si faina cite putin pana se incorporeaza totul. Se separa compozitia in doua. Intr-un castronel micut se amesteca cacao + zaharul pudra + 20 ml de lapte. Cacao se amesteca cu una parte de aluat.
Daca compozitia alba e mai tare ca cea de cacao, adaugati cite o lingurita de lapte pana aduceti ambele amestecuri la aceeasi consistenta. Se toarna prima data conpozitia alba peste care se aseaza toata compozitia de cacao.Ca sa-i dati un patern interesant luati o furculita scufundati doar dintii in compozitie fara a atinge peretii tavii si incercati sa faceti miscari ondulatoare pe toata suprafata.
Se niveleaza bine. Se da la cuptorul incins in prealabil la temp de 400?F (200?C) si coaceti pt 1 ora sau pana la testul cu scobitoarea care iese curata.Avand compozitia de cacao deasupra nu va puteti da seama daca e gata sau nu. Cind e gata se scoate pe un grilaj si se lasa la racit cam 20 minute dupa care se pudreaza cu zahar sau se orneaza dupa plac.

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri