IN ACEST ARTICOL:
O reteta interesanta de dulceata de piersici

Cu cateva zile inainte sa plec in vacanta am facut aceasta dulceata de piersici care s-a vrut a fi gem, dar care a iesit dulceata. Am folosit asa: 5 kg de piersici cu tot cu samburi, foarte bine coapte, 2 kg de zahar, 800 ml apa, o lamaie. Zaharul l-am pus la topit cu apa intr-un ibric mare (in 2 sarje, ca nu mi-a incaput din prima). Piersicile le-am spalat, apoi le-am taiat in jumatati si le-am scos samburii.

Le-am pus la fiert impreuna cu zaharul topit si am continuat fierberea si am invartit cu lingura din cand in cand pana a scazut foarte mult. Intre timp am scos spuma care s-a format, iar cu ajutorul unei furculite si al lingurii din lemn am "pescuit" aproape toate cojile si le-am pus pe o farfurie. Pana la urma a rezultat o movilita destul de mare de coji :) Cand am facut poza de mai sus abia scosesem cam jumatate din cojile de piersica.

Dupa ce apa a scazut si am facut testul cu picatura de dulceata (racita, pusa intr-un pahar cu apa rece si nu s-a desfacut in apa), am considerat dulceata fiarta si am inchis focul de la aragaz. A durat cam 2 ore de la primul clocot, dar timpul de fierbere depinde si de cata apa lasa fructele si de cat de bine legata vreti sa fie dulceata. Mie mi-a iesit foarte consistenta si cu bucati mari de piersica prin ea.
Am taiat cateva felii de lamaie, le-am portionat in sferturi si le-am incorporat in dulceata.

Apoi am pus totul la borcane spalate bine si uscate perfect, lasand borcanele neacoperite pana cand s-a format o crusta deasupra. Dupa aceea le-am capsat, le-am etichetat si le-am dus la boxa.

Mi-au iesit 8 borcane si un sfert.
Asa arata. Pofta buna! :) si la multi ani blogul meu drag!

Mai multe retete simple si gustoase puteti gasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri