Ingrediente aluat:
- 500 grame smantana
- 500 grame untura(putin topita)
- faina cit cuprinde(atit cit credeti ca aluatul se poate intinde)..nu am idee in grame,dar data viitoare cind vom presta atunci o voi masura.
Mod de preparare aluat:
1.se framinta toate ingredientele
2.se imparte in 3 parti egale
3.se intinde o foaie foarte subtire.
4.se unge cu untura topita
5.se ruleaza sul cit mai strins.
7.se baga la frigider pentru 30min-1 ora.
8.se scoate afara,si se taie rondele de circa 1 cm. (ex.)
9.se intinde fiecare rondea foarte subtire.
10.se adauga umplutura la alegere
Umplutura:
Albusurile se bat pana se fac spuma tare,se adauga nuca macinata si dulceata de caise. Apoi se aseaza la marginea cercului putina umplutura pe fiecare rondea intinsa,si cu ajutorul maine se ruleaza ca un cornulet.
se baga la foc 180 C pentru 20 minute(depinde de cuptor)
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.