Ingrediente foi:
- 2 cesti cu zahar granulat
- 1/2 lingurita cu sare
- 3/4 ceasca de unt topit
- 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
- 3 cesti cu faina
- 3 lingurite cu praf de copt
- 1 ceasca de lapte
- 6 albusuri de ou, la temperatura camerei
Ingrediente crema:
- 250 g unt sau margarina
- 1/2 litru de lapte
- 2-3 linguri de faina
- 300 g zahar pudra,zeama si coaja de la 1-2 lamaii
Mod de preparare:
1. Amesteca sarea, zaharul si untul topit intr-un vas, adaugand si esenta de vanilie. Incorporeaza apoi faina si praful de copt.
Alterneaza faina (in ploaie!) cu laptele, pe care le incorporezi concomitent in crema deja formata, amestecand foarte bine.
2. Pune albusurile de ou intr-un vas si bate-le bine, pana se formeaza o spuma. Incorporeaza-le si pe acestea in aluat
3. Se imparte aluatul in 3, fiecare foaie urmand sa se coaca pe rand.
4. Pentru crema, se amesteca faina cu laptele si se incalzesc la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu prinde cocoloase. Intr-un alt vas, se freaca bine margarina cu zaharul si se adauga laptele racit. Se amesteca pana se obtine o crema fina, la care se adauga zeama de lamaie si coaja rasa.
5. Se pune crema intre foi si se lasa la rece. Se consuma a doua zi.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară