Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat:
- 200 g faina
- 250 ml lapte
- 2 oua
- 1 lingurita ulei
- sare
Umplutura:
- 4 dovlecei
- 2 linguri seminte de floarea-soarelui
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 1 leg ceapa verde
- sare
- piper
Pentru ornat:
- 150 ml smantana
- 200 g cascaval
- 2 oua
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul. Se bat cu un tel ingredientele: faina, laptele,ouale, ulei si un praf de sare. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, iar apoi se lasa la rece pentru 20 de minute. Se prajesc clatitele si se lasa deoparte. Se pregateste umplutura. Se spala dovleceii si se taie cubulete mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei, dupa care se adauga dovleceii. Se lasa vasul pe foc pana cand scade lichidul lasat de dovlecei. Se adauga semintele de floarea-soarelui, mararul tocat marunt, se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa sa se raceasca amestecul, dupa care se umplu clatitele si se ruleaza. Se pregateste un sos in smantana, ou si cascaval ras.Se pun clatitele intr-o tava unsa cu ulei, iar deasupra se toarna amestescul de smantama . Se da tava la cuptor pana ce clatitele se rumesesc.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară