Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat:
- 200 g faina
- 250 ml lapte
- 2 oua
- 1 lingurita ulei
- sare
Umplutura:
- 4 dovlecei
- 2 linguri seminte de floarea-soarelui
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 1 leg ceapa verde
- sare
- piper
Pentru ornat:
- 150 ml smantana
- 200 g cascaval
- 2 oua
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul. Se bat cu un tel ingredientele: faina, laptele,ouale, ulei si un praf de sare. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, iar apoi se lasa la rece pentru 20 de minute. Se prajesc clatitele si se lasa deoparte. Se pregateste umplutura. Se spala dovleceii si se taie cubulete mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei, dupa care se adauga dovleceii. Se lasa vasul pe foc pana cand scade lichidul lasat de dovlecei. Se adauga semintele de floarea-soarelui, mararul tocat marunt, se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa sa se raceasca amestecul, dupa care se umplu clatitele si se ruleaza. Se pregateste un sos in smantana, ou si cascaval ras.Se pun clatitele intr-o tava unsa cu ulei, iar deasupra se toarna amestescul de smantama . Se da tava la cuptor pana ce clatitele se rumesesc.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă