Ei bine,este vorba despre o prajitura cu o foaie frageda,gen biscuit,un strat generos de capsune inobilate cu niscai miere si un strat subtirel de pandispan din pesmet.
Se mananca rece,de fapt foarte rece,dupa ce a stat la frigider cateva ore,stiu ca poate o sa fiti tentati sa o gustati asa calda,aburinda,dar o sa fiti oarecum dezamagiti,va fi doar o toropeala fierbinte si nimic mai mult.E si mai buna cu frisca,ciocolata sau inghetata.Asta ramane la alegerea voastra.Si inca un mic sfat:Nu fiti zgarciti(asa cum am fost eu),cumparati capsune mari,frumoase,putin dulci,carnoase,nu zemoase,caci altfel riscati sa-si lase prea multa zeama si sa iasa un pic mai "altfel"...In rest...Pofta buna!
Ingrediente:
Pt foaie:
- 300 gr faina
- 100 gr untura sau 150 gr unt
- 3 linguri de zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 2-3 lg smantana sau iaurt gras
- 1 galbenus
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 1 kg de capsuni carnoase, nu zemoase
- un pic de miere sau 2-3 lg zahar
Mod de preparare:
Pentru foaie, amesteci toate ingredientele, framanti bine aluatul, din care intinzi o foaie intr-o tava care sa aiba marginile ridicate. Asezi apoi capsunele si le presari cu zahar sau miere. Apoi prepari un pandispan din pesmet, cu 3 galbenusuri frecate cu 5 linguri de zahar,1/2 plic praf de copt si 4 albusuri batute bine,peste care presari 5 linguri cu varf de pesmet. Torni compozitia peste capsune si bagi prajitura in cuptor pt 40 min,la foc mediu. Se orneaza si se taie in patrate dupa ce s-a racit.!
Mai multe retete puteti gasi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară