Ei bine,este vorba despre o prajitura cu o foaie frageda,gen biscuit,un strat generos de capsune inobilate cu niscai miere si un strat subtirel de pandispan din pesmet.
Se mananca rece,de fapt foarte rece,dupa ce a stat la frigider cateva ore,stiu ca poate o sa fiti tentati sa o gustati asa calda,aburinda,dar o sa fiti oarecum dezamagiti,va fi doar o toropeala fierbinte si nimic mai mult.E si mai buna cu frisca,ciocolata sau inghetata.Asta ramane la alegerea voastra.Si inca un mic sfat:Nu fiti zgarciti(asa cum am fost eu),cumparati capsune mari,frumoase,putin dulci,carnoase,nu zemoase,caci altfel riscati sa-si lase prea multa zeama si sa iasa un pic mai "altfel"...In rest...Pofta buna!
Ingrediente:
Pt foaie:
- 300 gr faina
- 100 gr untura sau 150 gr unt
- 3 linguri de zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 2-3 lg smantana sau iaurt gras
- 1 galbenus
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 1 kg de capsuni carnoase, nu zemoase
- un pic de miere sau 2-3 lg zahar
Mod de preparare:
Pentru foaie, amesteci toate ingredientele, framanti bine aluatul, din care intinzi o foaie intr-o tava care sa aiba marginile ridicate. Asezi apoi capsunele si le presari cu zahar sau miere. Apoi prepari un pandispan din pesmet, cu 3 galbenusuri frecate cu 5 linguri de zahar,1/2 plic praf de copt si 4 albusuri batute bine,peste care presari 5 linguri cu varf de pesmet. Torni compozitia peste capsune si bagi prajitura in cuptor pt 40 min,la foc mediu. Se orneaza si se taie in patrate dupa ce s-a racit.!
Mai multe retete puteti gasi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?