Ei bine,este vorba despre o prajitura cu o foaie frageda,gen biscuit,un strat generos de capsune inobilate cu niscai miere si un strat subtirel de pandispan din pesmet.
Se mananca rece,de fapt foarte rece,dupa ce a stat la frigider cateva ore,stiu ca poate o sa fiti tentati sa o gustati asa calda,aburinda,dar o sa fiti oarecum dezamagiti,va fi doar o toropeala fierbinte si nimic mai mult.E si mai buna cu frisca,ciocolata sau inghetata.Asta ramane la alegerea voastra.Si inca un mic sfat:Nu fiti zgarciti(asa cum am fost eu),cumparati capsune mari,frumoase,putin dulci,carnoase,nu zemoase,caci altfel riscati sa-si lase prea multa zeama si sa iasa un pic mai "altfel"...In rest...Pofta buna!
Ingrediente:
Pt foaie:
- 300 gr faina
- 100 gr untura sau 150 gr unt
- 3 linguri de zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 2-3 lg smantana sau iaurt gras
- 1 galbenus
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 1 kg de capsuni carnoase, nu zemoase
- un pic de miere sau 2-3 lg zahar
Mod de preparare:
Pentru foaie, amesteci toate ingredientele, framanti bine aluatul, din care intinzi o foaie intr-o tava care sa aiba marginile ridicate. Asezi apoi capsunele si le presari cu zahar sau miere. Apoi prepari un pandispan din pesmet, cu 3 galbenusuri frecate cu 5 linguri de zahar,1/2 plic praf de copt si 4 albusuri batute bine,peste care presari 5 linguri cu varf de pesmet. Torni compozitia peste capsune si bagi prajitura in cuptor pt 40 min,la foc mediu. Se orneaza si se taie in patrate dupa ce s-a racit.!
Mai multe retete puteti gasi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie