Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 800 g carne vita
- 800 g ceapa
- 1 cartof
- 3 linguri unt topit
- 1 lingura de boia dulce
- 1 lingurita boia iute
- 1/2 lingurita chimen
- 2 linguri cu bulion
- 500 ml supa de carne
- sare
- piper
Galuste:
- 1 paine mai veche
- 200 ml lapte
- 2 linguri unt
- 2 cepe
- 2 oua
- 2 linguri patrunjel
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Cartoful de curata de coaja si se taie cubulete.Carnea se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper si se caleste putin in unt. Se adauga pe rand ceapa si cartofii. Se toarna bulionul si se presara boia si chimen. Amestecand continuu, se adauga supa de carne. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba cam 1 ora si jumatate. Intre timp, se prepara galustile. Se feliaza painea, se pun feliile intr-un castron si se toarna lapte caldut peste ele. Cepele se curata, se toaca marunt si se calesc in unt. Se adauga ouale, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se amesteca bine totul si se lasa sa se "odihneasca" 30 de minute. Din acest amestec se formeaza galustele. Se fierb in apa cu sare cam 15 minute. Gulasul se serveste cald impreuna cu galustile.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?