O reteta interesanta de salata de conopida cu maioneza

Ce ti-e si cu caldurile acestea. Cum iesi din casa, de la racoare, in vipia de afara, incepi sa regreti ca ai iesit, desi multi nu au incotro. Majoritatea merg la serviciu, cativa fac piata sau plimba catelul. Pacat ca vara, pe canicula, wekend-ul saptamanal nu tine macar 4 zile. Sunt unii dintre noi, mai fericiti. In concediu fiind sau la pensie, fericitii vor pur si simplu sa se plimbe, insa mai pe racoare. :( :)

Toti, indiferent de varsta, avem ceva in comun, vrem sa mancam ceva usor, sa nu prea stam prin bucatarie. Se recomanda salatele, fructele, gratarele din carne slaba. Pentru reteta de astazi, ingredientele de trebuinta sunt: o conopida intreaga, 1 ou, ulei de masline, o lamaie, patrunjel verde. A inceput sa apara pe piata, conopida, adusa de peste mari si tari. Desi comerciantii au pus afisul cu marfa romaneasca, nu pot fi crezuti. In serele si solariile romanilor, abia s-a plantat, de vreo 2 luni, rasadul de conopida, de vara. Pe la sfarsitul lui iulie, va aparea pe piata si conopida romaneasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Conopida, curatata de frunzele mari si verzi, se pune intreaga, la fiert, intr-o oala, cu apa clocotita, in care s-a pus sare grunjoasa. Conopida de primavara fierbe mai repede decat conopida de toamna tarzie. Pentru salata, conopida nu trebuie fiarta pana se faramiteaza (ca doar, de data aceasta, nu facem piure de conopida), ci doar pana se moaie putin.

Conopida fiarta, se lasa sa se raceasca putin si se desface in buchetele, prin rupere sau utilizand un cutit bine ascutit. Se pregateste o maioneza dintr-un galbenus de ou, in care se pune o lingurita de mustar dulce, sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinate, dupa gust. Se poate si fara mustar.

Ouale cu galbenusul auriu se cumpara de la tarani, din piata, chiar daca “fetele” au uitat sa treaca pe la laboratorul pietei, sa le puna stampila. Oricum, numai o data te pacalesti si sigur, vei tine minte precupeata, de la care ai cumparat ouale. Se amesteca cu o furculita. Se picura ulei de masline, ingloband galbenusul de ou si amestecand cu furculita. Se pune atat ulei, cat doresti sa fie maioneza, de pufoasa si de multa, amestecand in continuare cu furculita.

Pentru cei mai putin pretentiosi ! Maioneza se poate face si din oul intreg, amestecand cu mixerul, in timp ce se picura ulei de masline. Am vazut prin market maioneza, gata pregatita, dar nu am fost interesat si nici macar curios, sa cumpar. Oare de ce ? Scrie pe borcan tot ce contine maioneza. 8)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri