Oua coapte in cartofi

12:08, 4 August 2011 publicat în Retete culinare

Oua-coapte in cartofi,o reteta-surpriza cu care vei surprinde intreaga familie!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Rețetă de primăvară: sufleu de urzici la cuptor
Rețetă de primăvară: sufleu...
  • 4 cartofi mari
  • 5- g unt
  • 50 g parmezan ras
  • 4 oua
  • 2 lingurite arpagic
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul dinainte. Cartofii se spala, se scurg de apa, se ung cu putin unt sau ulei si se pun la copt, pentru 1h/1h si un sfert. Cand s-au copt, se taie pe orizontal, undeva pe la treimea de sus a cartofului. Se scobeste miezul cu o lingurita. Miezul se amesteca cu untul ramas si cu branza rasa, cu sare si piper. Aceasta compozitie se asaza in fiecare cartof, lansand loc pentru ou.Ouale se sparg si se pun in mijlocul fiecarui cartof. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga cate-o lingurita de smantana deasupra si se pune capacelul de cartof. Se coace la cuptor 8-10 pana cand ouale se coc. Arpagicul se toaca marunt si se presara deasupra, inainte de servire.

Citeste si:
10 Poezii despre Paste pentru copii
10 Poezii despre Paste pentru...

Sursa foto: sandrasalaskaphotographs


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri