12:08, 4 August 2011 publicat în Retete culinare

Prajitura cu iaurt, preferata copiilor, dar si a celor mari.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Spiritul sărbătorilor de iarnă pe eticheta Lăptăriei cu Caimac
Spiritul sărbătorilor de...
  • 1 iaurt (125 g)
  • 3 oua
  • 125 ml ulei
  • 250 g zahar
  • 325 g faina
  • 2 lingurite praf de copt

Glazura de ciocolata:

  • 50 g unt
  • 100 g cacao
  • 1 praf de sare
  • 80 ml lapte
  • 1 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 35- g zahar pudra

Mod de preparare:

Citeste si:
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea
Top 6 băuturi pe bază de...

Se incalzeste dinainte cuptorul. Intr-un castron se toarna iaurtul, apoi se adauga uleiul si zaharul si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt si se continua amestecarea pana se obtine o compozitie omogena. Se unge cu ulei o tava rotunda si se toarna compozitia. Se lasa la cuptor 35-40 de minute. In acest timp se pregateste glazura. Praful de cacao se dizolva in 80 ml de apa, la foc mic. Se ia de pe foc, se adauga sare, vanilie si lapte si se amesteca bine. Untul se topeste intr-un tigaie si se adauga peste compozitia de cacao. Se amesteca cu viteza medie pana devine cremos si neted. daca nu este destul de cremos, se mai adauga putin lapte. Glazura de intinde uniform peste prajitura si se serveste calda.

Sursa foto: Zoonie


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri